Omgeving

Natuur

Natuur

Het huis ligt midden in een “Naturschutzgebiet”, aan de rand van de Vulkaan-Eifel. Tot op heden zijn nog altijd elementen van de oude vulkanische activiteiten terug te zien. Her en der kan je oude vulkanen herkennen in de diverse vergezichten. Er is in het plaatsje Wallenborn (op slechts 16 km van Kopp) zelfs nog een geiser te bezichtigen. Dit is een zogenaamde koudwatergeiser, en werkt als een soort cola-fles die je flink schudt voordat je hem open maakt. Ter geruststelling, de oude vulkanen zijn niet meer actief.

In de omgeving heb je op slechts een paar kilometer van het huis verschillende “Eishohlen”. De ijs- of molensteengrotten zijn ondergrondse steengroeven waar tot in de 19e eeuw de molenstenen werden uitgehouwen voor het malen van eikenschors.(zelden voor het malen van meel). De grotten zijn waarschijnlijk al vele honderden jaren bekend. Er zijn 5 grotten, die deels met elkaar verbonden zijn. Er heerst het hele jaar een temperatuur van rond het vriespunt (-1 tot 6 graden). De tot diep in de berg reikende grotten danken hun naam aan het verschijnsel dat zich in een strenge winter ijspegels vormen aan het plafond en op de bodem. Deze ijspegels kunnen tot in de zomer behouden blijven. De wandeling naar de grotten vanuit het huis is een aanrader. Met de auto kan men vanuit Birresborn tot vlak bij de grotten komen.

Als u de in de grotten aanwezige molenstenen aan de muren wilt zien, is het raadzaam een beschermend hoofddeksel (liefst een helm) te dragen. En neem in elk geval een zaklamp mee. Tijdens de wintermaanden zijn de meeste grotten gesloten omdat ze als winterslaapplaats dienen voor vleermuizen.

Cultuur

In de directe omgeving liggen verschillende bezienswaardige plaatsjes. Om te beginnen natuurlijk Gerolstein (het Spa van de Eifel). Niet veel verder ligt Prúm met zijn St.Salvator Basiliek. Ook Kyllburg, Blankenheim en Adenau zijn een bezoekje waard.

Ook staan er diverse kastelen. Zo kennen we Kasselburg met zijn adelaars- en wolvenpark, Burg Lissingen, Bertadaburg Mürlenbach en Schloss Malmberg. En natuurlijk zijn er verschillende ruines. De meest bekende in de buurt zijn Burgruine Löwenburg (hoog boven Gerolstein, met een fraai uitzicht over de stad) en Burgruine Freudenkoppe op de vulkaankegel Nerother Kopf.

Wil je Natuur met Cultuur combineren dan kan je vanuit het huis een wandeling maken naar het kunstenaarsdorp Weißenseifen. De weg tegenover het huis naar beneden lopen en daar de borden volgen (ongeveer 4km).

Cultuur

Winkels

In Kopp zelf zijn geen winkels. Broodjes kan je halen in Birresborn (4km) en voor de grotere winkels moet je in Prüm zijn (16km) of naar Gerolstein rijden (11km) waar ook het toeristenbureau te vinden is in het treinstation.